Зеленський готовий до співпраці з Трампом за його мирним планом

Президент України хоче почути пропозиції щодо припинення війни.

3 Липня 2024
1 хв читання
366 переглядів
Зеленський готовий вислухати пропозиції щодо припинення війни

Президент України Володимир Зеленський висловив готовність зустрітися з колишнім президентом США Дональдом Трампом, щоб почути його мирний план щодо припинення російсько-української війни. Зеленський наголосив, що будь-яка пропозиція не повинна порушувати суверенітет України. Про це повідомляє NewDay з посиланням на інтерв’ю політика в Bloomberg.

Якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він має сказати нам про це сьогодні. Якщо є ризики для української незалежності, якщо ми втратимо державність — ми хочемо бути готовими до цього, ми хочемо знати… Вони не можуть планувати моє життя та життя нашого народу і наших дітей. Ми хочемо зрозуміти, чи буде в листопаді у нас потужна підтримка США, чи ми залишимося зовсім самі,

прокоментував президент.

Зеленський також запропонував Трампу зустрітися, щоб вислухати його пропозиції. В інтерв’ю президент спростував твердження про те, що українські й російські війська опинилися у глухому куті на полі бою. Він зазначив, що армія зараз краще укомплектована особовим складом, ніж кілька місяців тому, і новий наступ — це питання озброєння бригад. При цьому глава держави поскаржився, що західна військова техніка надто довго поставляється на фронт.

Нещодавно стали відомі головні результати зустрічі Орбана та Зеленського у Києві.

Вийти з мобільної версії