Столтенберг назвав дату, коли бачить Україну в НАТО

Генсек закликав посилити підтримку України напередодні саміту у Вашингтоні.

5 Липня 2024
1 хв читання
346 переглядів

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив сподівання, що Україна стане членом Північноатлантичного альянсу протягом наступних десяти років. Про це він заявив, відповідаючи на запитання щодо можливого розширення НАТО, повідомляє NewDay з посиланням на його коментар для BILD.

До того ж напередодні саміту НАТО у Вашингтоні, який стартує 9 липня, Столтенберг знову закликав збільшити допомогу Україні.

Я дуже сподіваюся, що Україна буде союзником… Чим сильнішою буде наша підтримка, тим швидше закінчиться ця війна. Чим більше ми візьмемо довгострокових зобов’язань, тим швидше закінчиться війна. Путін вважає, що може пересидіти нас. Ми маємо переконати його, що він не може цього зробити, і це створить умови для закінчення війни,

прокоментував Столтенберг.
Столтенберг наголосив на важливості довгострокових зобов'язань для швидшого завершення війни.
Столтенберг наголосив на важливості довгострокових зобов’язань для швидшого завершення війни. Фото: BILD

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив, що Росію необхідно позбавити можливості повторно окупувати територію України у майбутньому. І це необов’язково передбачає українське членство в НАТО.

На саміті НАТО, який цього літа відбудеться у Вашингтоні, Україні запропонують пакет безпекової допомоги. Однак у Сполучених Штатах не очікують будь-яких кардинальних рішень щодо запрошення України до членства в НАТО.

Нещодавно стало відомо, що Зеленський готовий до співпраці з Трампом за його мирним планом.

Вийти з мобільної версії