Безпілотні атаки на Україну. Ракетний удар по Одещині. Сили ППО збили 14 з 20 Shahed

Внаслідок удару по Одещині загинули двоє людей, стався витік з теплохода, що перевозив паливо.

10 Липня 2024
2 хв читання
372 переглядів
Масована атака на різні регіони України

У ніч з вівторка на середу 10 липня, українські сили протиповітряної оборони (ППО) збили 14 з 20 дронів типу Shahed, повідомляє “New Day“.

Атака на енергооб’єкт на Рівненщині

Одним із головних об’єктів атаки цієї ночі став енергооб’єкт на Рівненщині. В результаті нападу дронів були зафіксовані знеструмлення у регіоні. Проте, завдяки оперативній роботі спеціалістів «Укренерго», енергоживлення вдалося швидко відновити.

Успішне збиття дронів на Миколаївщині та Дніпропетровщині

На Миколаївщині та Дніпропетровщині сили ППО також показали себе з найкращого боку. Місцева влада повідомила про збиття п’яти дронів типу Shahed. Це досягнення стало можливим завдяки злагодженій роботі військових підрозділів та застосуванню сучасних технологій протиповітряної оборони.

Атака на портову інфраструктуру Одещини

Одним із найбільш постраждалих регіонів стала Одещина, де ракети атакували портову інфраструктуру. Завдяки ефективній роботі засобів радіоелектронної боротьби, три ракети Х-59/Х-69 та три ударні дрони не досягли своїх цілей. Проте, ця подія ще раз нагадує про необхідність посилення оборони стратегічно важливих об’єктів.

Нажаль, не обійшлося без жертв. Через удар по Одещині загинули двоє людей – охоронець та водій вантажівки. Також стався витік з теплохода, що перевозив паливо. Це створило додаткові загрози для довкілля, адже паливо почало розливатися у води портової акваторії. Спеціальні служби вже працюють над ліквідацією наслідків цього витоку, але ситуація залишається складною через масштаби забруднення та можливі екологічні наслідки.

Декілька груп дронів типу Shahed були зафіксовані в різних областях України

  • На Черкащині група дронів рухалася курсом на Київщину.
  • Ще одна група на Вінниччині рухалася на захід.
  • Ударні дрони на Дніпропетровщині прямують на північ.
  • Дрони на Херсонщині рухаються на Миколаївщину.

Україна залишається сильною завдяки відвазі своїх захисників та готовності цивільного населення підтримувати оборону країни у найскладніших умовах.

Як ми писали раніше таксисти ігнорують замовлення клієнтів через страх перед мобілізацією.

Вийти з мобільної версії