Названо нове покарання за неявку до ТЦК за повісткою

Суворі наслідки для громадян.

15 Липня 2024
1 хв читання
1.7K переглядів
Громадяни, які не з’являться до ТЦК за повісткою, будуть оштрафовані. У разі несплати штрафу протягом 15 днів, сума подвоїться і буде стягнена примусово.

До 16 липня всіх військовозобов’язаних громадян України зобов’язали оновити свої облікові дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП). Речник Полтавського ТЦК й СП Роман Істомін розповів про можливі покарання для тих, хто цього не виконає, повідомляє NewDay.

Він зазначив, що порушення правил мобілізації та військового обліку карається штрафом. Якщо громадянин не сплатить штраф протягом 15 днів, ТЦК надсилає постанову про адміністративне стягнення до відділу державної виконавчої служби для примусового виконання. В такому випадку сума штрафу збільшується вдвічі, і правопорушник також повинен сплатити виконавчий збір.

Якщо він не сплачує штраф протягом 15 днів, ми надсилаємо постанову про адміністративне стягнення у відділ державної виконавчої служби для виконання у примусовому порядку. Виконавча служба здійснює примусове стягнення, але, наскільки мені відомо, вже у подвійному розмірі від суми штрафу. Також правопорушнику доведеться сплатити виконавчий збір. Якщо від поліції надходить відповідь, що вони не можуть цього зробити, тоді громадянину мають надіслати ще один документ. Це вже не рекомендація, а зобов’язання прибути до ТЦК,

розповідає представник ТЦК.

Крім того, ТЦК може направити запит до поліції з проханням доставити цю людину до військкомату. Якщо поліція не зможе виконати це завдання, громадянину надсилають ще один документ — “вимогу”, яка зобов’язує прибути до ТЦК. У разі невиконання цієї вимоги протягом 10 днів, ТЦК звертається до суду з проханням про тимчасове обмеження громадянина у праві керування транспортним засобом під час мобілізації.

Таким чином, уникнення явки до ТЦК за повісткою може мати серйозні наслідки, включаючи штрафи, примусове виконання стягнення, а також тимчасове обмеження водійських прав.

Нещодавно ми відповіли, яким жінкам загрожує штраф за неоновлення даних.

Вийти з мобільної версії