Що буде з громадянами, які вже оновили дані в ТЦК

Народний депутат розповів про нові заходи мобілізації для військовозобов'язаних.

17 Липня 2024
1 хв читання
347 переглядів
Речник Міноборони оголосив про штрафи для тих, хто не оновив свої облікові дані.

З 16 липня окремі категорії військовозобов’язаних, які оновили свої дані в Територіальних центрах комплектування (ТЦК), можуть отримати повістки на проходження військово-лікарських комісій (ВЛК), інформує NewDay. Про це повідомив народний депутат Михайло Цимбалюк в ефірі «Суспільного».

За словами Цимбалюка, запрошення на ВЛК отримають насамперед ті, хто має військові спеціальності, необхідні для фронту.

Навчальні центри Міністерства оборони й інших військових формувань на сьогодні майже закомплексовані. За моєю інформацією, додаткових сил для ЗСУ – не потрібно. Але наступним кроком для тих, хто оновив дані може бути скерування на ВЛК. Адже згідно з законом, військовозобов’язані повинні один раз в рік проходити ВЛК,

прокоментував нардеп.

До 16 липня українців зобов’язали оновити свої облікові дані в ТЦК. Речник Міноборони України Дмитро Лазуткін повідомив, що вже з 17 липня ТЦК почнуть виписувати штрафи військовозобов’язаним, які не оновили свої облікові дані. Також будуть надсилатися повістки «Укрпоштою». Для того, щоб повістка вважалася отриманою, не потрібно ставити підпис.

Водночас народний депутат Олександр Федієнко стверджує, що штрафи за неоновлення даних почнуть застосовувати лише у вересні.

Нещодавно стало відомо, як зміняться правила перетину кордону чоловіками після 17 липня.

Вийти з мобільної версії