Чи можна отримати повістку прямо на кордоні

Роз'яснення від прикордонної служби.

19 Липня 2024
1 хв читання
330 переглядів
Представники ТЦК можуть бути присутні на кордоні, але повістки не видають.

Працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) можуть перебувати на прикордонних пунктах пропуску, але повістки на кордоні не видають. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі «Радіо Свобода», повідомляє NewDay.

Демченко підкреслив, що в окремих пунктах пропуску в певні години можуть бути присутні представники ТЦК, проте вони не беруть участі в заходах прикордонного контролю. 

В окремих пунктах пропуску, в окремі години можуть бути присутні представники територіальних центрів комплектування, але вони не беруть участі в заходах прикордонного контролю, 

зазначає представник ДПСУ.

Повістки на пунктах пропуску «масово, відкрито чи не відкрито» не видають. Однак, якщо людина, яка перетинає кордон, перебуває у розшуку, то прикордонники можуть звернутися до поліції, щоб ті доправили її до ТЦК. Демченко зауважив, що працівники ТЦК допомагають лише у випадках, коли виникають питання щодо документів або інформації, але не беруть участі у прикордонному контролі.

Нещодавно стало відомо, як зміняться правила перетину кордону чоловіками після 17 липня.

Вийти з мобільної версії