В Укренерго пояснили, яка буде ситуація з електрикою у серпні та вересні

Вихід з ремонтів генеруючих потужностей сприятиме стабілізації електропостачання.

22 Липня 2024
1 хв читання
332 переглядів
Ситуація з електрикою покращиться в серпні-вересні за відсутності нових обстрілів

У серпні, вересні й жовтні цього року відключення світла будуть меншими, якщо не буде нових масштабних обстрілів РФ по енергетичних об’єктах. Про це заявив голова «Укренерго» Володимир Кудрицький в інтерв’ю «Суспільному», повідомляє NewDay.

Через пару тижнів ми очікуємо покращення ситуації, тому що буде збільшений обсяг генерації, вийдуть з ремонтів деякі генеруючі потужності, деякі блоки на електростанціях,

розповів Кудрицький.

За його словами, дефіцит трохи спаде. Протягом серпня дефіцит буде поступово зменшуватись, а також у вересні й в жовтні, якщо не буде нових масштабних обстрілів.

У нас є досить непогані шанси пройти цей період або без відключень, або з радикально меншими відключеннями, ніж зараз. Будь-яка інша енергосистема в цій ситуації просто б сколапсувала, просто б був повний блекаут на тижні або місяці,

додав він.

Голова Укренерго нагадав, що в Україні половина генерації, яка була станом на початок березня цього року, пошкоджена або розбита. Тому покращення ситуації для споживачів не може бути раптовою, а потребу часу.

Нещодавно стало відомо, що в Україні масово закриваються ФОПи та компанії.

Вийти з мобільної версії