Міноборони пояснили, чи розсилатимуть електронні повістки українцям

До 16 липня військовозобов'язані повинні були оновити свої контактні дані.

26 Липня 2024
1 хв читання
448 переглядів
Дмитро Лазуткін пояснив, чому розсилання повісток електронною поштою наразі неможливе

Міністерство оборони України повідомило, що в даний момент не планує запроваджувати розсилання електронних повісток. Причина цього — відсутність відповідної нормативно-правової бази, повідомляє NewDay.

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін пояснив у інтерв’ю NV, що хоча технічно розробники можуть створити програму для електронних повісток, юридичні основи для їх впровадження наразі відсутні. 

Технічно розробники програми можуть зробити це в ті чи інші терміни. Але для цього має бути юридична основа. Це залежить вже не від нас, не від Міністерства. Зараз згідно з нинішньою нормативною правовою базою, можна надсилати повістки рекомендованим листом з описом вкладення. Відповідно, це механізм, який буде застосовуватися. Про електронні повістки поки що взагалі не йдеться,

пояснив Лазуткін.

Він також підкреслив, що до 16 липня військовозобов’язані мали оновити свої контактні дані, включаючи телефони та адреси. Наразі, згідно з чинним законодавством, повістки можуть надсилатися лише рекомендованими листами з описом вкладення. 

Нагадаємо, днями стало відомо, які категорії чоловіків з 1 серпня втратять право на відстрочку.

Вийти з мобільної версії