Серпневі виплати українцям: хто отримає до 3000 грн

Грошова допомога до Дня Незалежності.

7 Серпня 2024
2 хв читання
317 переглядів
Ветерани війни та жертви нацистських переслідувань отримають разову грошову допомогу у серпні

До Дня Незалежності України, який святкуватимемо у серпні, громадяни нашої країни отримають додаткові грошові виплати. Ці виплати призначені для ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань та інших категорій українців. Виплати варіюються від 450 до 3100 грн, залежно від категорії отримувача, повідомляє NewDay. Разова допомога передбачена Законом України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту і Законом України Про жертви нацистських переслідувань.

Хто має право на отримання виплат

  1. Пенсіонери — грошова допомога буде автоматично виплачена разом з пенсією у серпні без додаткового звернення.
  2. Ветерани війни, які проходять службу або працюють — виплати будуть направлені на небюджетні рахунки військових частин і організацій, де вони проходять службу чи працюють. Кошти також можна отримати через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.
  3. Ветерани, які не є пенсіонерами і не проходять службу — для отримання допомоги необхідно подати заяву довільної форми до Пенсійного фонду України. Виплата буде проведена на поточний рахунок в уповноваженому банку за місцем проживання.

Розміри виплат для різних категорій

  • 450 грн — учасники війни, колишні в’язні концентраційних таборів, особи, насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів та інші учасники боротьби з націонал-соціалістичним режимом.
  • 650 грн — члени сімей загиблих ветеранів війни, Захисників і Захисниць України, дружини (чоловіки) осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися вдруге.
  • 1000 грн — учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності, колишні неповнолітні в’язні концентраційних таборів, діти, що народилися у місцях примусового тримання батьків.
  • 3100 грн — особи з інвалідністю внаслідок війни (I група) і особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Нагадуємо всім, хто має право на ці виплати, перевірити свою відповідність критеріям та вчасно подати заяву для отримання фінансової допомоги.

Нещодавно стало відомо, що українці зможуть безкоштовно здобувати вищу освіту за допомогою ваучера.

Вийти з мобільної версії