Нові програми підтримки: молодь може отримати житло, грант на освіту і власну справу

Зеленський оголосив про корисні ініціативи для українців.

12 Серпня 2024
1 хв читання
300 переглядів
Від вересня молоді українці отримають гранти на власну справу й іншу допомогу.

Президент Володимир Зеленський під час участі в Українському молодіжному форумі анонсував нові ініціативи підтримки молоді, які стартують з вересня цього року. Зокрема, запроваджуються програми підтримки у сфері житла, власного бізнесу та освіти, повідомляє NewDay.

По-перше, в чинній державній програмі «єОселя» для молодих українців і українок віком до 25 років буде зменшено перший внесок до 10%. Це частина іпотечної програми, яка вже має успіх серед військових, лікарів, учителів і правоохоронців, де ставка річних становить 3%, а для інших категорій — 7%. Нова програма запрацює вже восени.

По-друге, з вересня запуститься нова програма грантів для молодих підприємців. Вона передбачає підтримку у вигляді грантів розміром 150 тисяч гривень для створення або розвитку власного малого бізнесу. Ця ініціатива орієнтована на українців і українок віком до 25 років. Уряд найближчим часом надасть більше деталей про цю програму.

По-третє, від осені також розпочне діяти програма підтримки абітурієнтів. Цей проєкт передбачає збільшення фінансування для освітніх грантів й інших форм підтримки молодих людей. Уряд планує поступово розширювати ці програми для забезпечення максимальної підтримки української молоді.

Президент Зеленський також акцентував на важливості підтримки українських спільнот за кордоном, підкреслюючи необхідність збереження освітнього і культурного зв’язку з Україною. Це завдання, яке має бути реалізоване на всіх рівнях влади та через громадські організації.

Нещодавно ми розповіли про серпневі виплати українцям і пояснили, хто отримає до 3000 грн.

Вийти з мобільної версії