В Україні формується перший повністю жіночий підрозділ розмінування (ВІДЕО)

Лілія Селехман – перша жінка-сапер 711-ої бригади ДССТ.

27 Серпня 2024
1 хв читання
208 переглядів
711-ая бригада ДССТ оголошує про створення нового підрозділу, що складається виключно з жінок. Лілія Селехман стає першою представницею цього інноваційного кроку

В рамках 711-ої бригади Державної служби спеціального транспорту (ДССТ) розпочато формування перших в Україні повністю жіночих підрозділів розмінування. Бригада представила відео з першою жінкою сапером, яка приєдналася до служби, Лілією Селехман, повідомляє NewDay.

Лілія Селехман, колишня продавчиня, є яскравим прикладом сили та мужності українських жінок. Перейшовши з цивільного життя на службу, вона стала добровольцем, аби взяти участь у звільненні рідної землі від мін окупантів. Відео, яке бригада представила громадськості, демонструє не лише професійні навички Лілії, а і її відданість справі.

Знайомтесь, перша жінка-сапер нашої бригади. Тендітна і хоробра Лілія Селехман — яскравий приклад сили та мужності української жінки. Залишивши звичне життя, Лілія пішла добровольцем, щоб стати на захист Батьківщини і допомогти у звільненні рідної землі від ворожих мін,

коментує бригада.

Цей крок є частиною загальної тенденції, де серед саперів гуманітарного розмінування досить значна частка жінок, особливо в громадських організаціях, що мають сертифікацію на демайнінг. Формування суто жіночих колективів у саперних підрозділах може виявитися менш складним у порівнянні з іншими військовими спеціальностями, завдяки автономності, яку мають саперні групи. Бригада націлена на подальше залучення жінок до свого колективу та різних аспектів військової служби.

Нагадаємо, що Кабмін затвердив новий вигляд повісток ТЦК і визначив порядок їх вручення.

Вийти з мобільної версії