ЗСУ отримають нові вітчизняні дрони «Чорна вдова»

Новий рівень ударної потужності військових з вдосконаленим безпілотником для тактичних операцій.

11 Вересня 2024
1 хв читання
117 переглядів
Дрон «Чорна вдова» – новий інструмент у арсеналі ЗСУ, що забезпечує точність і ефективність ударів.

11 вересня пресслужба Міністерства оборони України оголосила про кодифікацію та допуск до постачання в армію нового дрона-бомбера під назвою «Чорна вдова». Цей безпілотник тактичного рівня оснащений низкою інноваційних характеристик і має суттєві переваги, що роблять його важливим доповненням до озброєння Збройних сил України, пише NewDay.

«Чорна вдова» здатна діяти як вдень, так і вночі, завдяки своїм удосконаленим системам наведення і моніторингу. Окрім того, дрон може використовуватися у кількох режимах, як багаторазовий дрон-ударник, а також у форматі ударного FPV, що дозволяє ефективно наносити удари по цілях з високою точністю.

Ще однією важливою особливістю є те, що дрон «Чорна вдова» може бути використаний у форматі одноразового коптера. Цей варіант забезпечує можливість нести посилений заряд вибухівки, що підвищує його бойову ефективність у критичних ситуаціях.

Завдяки порівняно невисокій вартості одного дрона, він доступний для широкого використання в різних тактичних операціях, що дозволяє ЗСУ ефективно забезпечити новими технологіями своїх військових на фронті.

Нагадаємо, що Канада надасть Україні десятки тисяч ракетних двигунів і боєголовок.

Вийти з мобільної версії