Зеленський прокоментував відхід ЗСУ із Вугледару

Президент наголосив на необхідності збереження життів.

3 Жовтня 2024
1 хв читання
82 переглядів
ЗСУ вивели війська з Вугледару для мінімізації втрат.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що відступ українських військ із Вугледару на Донеччині був правильним рішенням, яке дозволяє зберегти життя бійців. Під час спільної пресконференції з генсеком НАТО Марком Рютте він підкреслив, що без належної зброї Україна не в змозі зупинити агресію Російської Федерації, яка активно використовує важке озброєння проти українських позицій, пише NewDay.

Без відповідної зброї ми не можемо зупинити Російську Федерацію, яка використовує відповідну зброю проти нас, руйнує все. І коли вона руйнує позиції наших бійців, їм треба зберегти своє життя. Тому що вони набагато головніші, ніж будь-які забудови. Тому що це наші люди, це громадяни України. І тому дуже правильно, що вони йдуть і можуть зберегти себе,

прокоментував Зеленський.

Ситуація в регіоні залишається напруженою. Аналітики з Deep State повідомили, що російські окупанти зуміли зайти в Вугледар з заходу та півдня, і станом на 1 жовтня 2024 року населений пункт був окупований. Британська розвідка також повідомила про штурми Вугледару з трьох напрямків.

ЗСУ офіційно підтвердили виведення військ із Вугледару 2 жовтня. Як пояснили у 72 окремій механізованій бригаді, цей крок дозволив зменшити втрати серед українських військових. Водночас експерти вказують на ризики, пов’язані з можливим оточенням бригади, яка тривалий час захищала цей стратегічно важливий населений пункт. ЗМІ також заявляли, що ситуацію у Вугледарі пов’язують із відмовою США дозволити Україні завдати ударів у глибину території Росії.

Нагадаємо, що у 2025 році Україна збільшить власне виробництво дронів, далекобійної зброї і балістичних ракет.

Вийти з мобільної версії