НБУ вводить ліміти на перекази з карти на карту: що відомо

Впроваджуються нові обмеження для користувачів банку.

4 Липня 2024
1 хв читання
466 переглядів
НБУ впроваджує обмеження через значне зростання кількості шахрайських операцій.

Національний банк України планує вводити обмеження на карткові перекази між фізичними особами, і наразі тривають обговорення цього питання з волонтерами. Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний під час своєї промови на засіданні парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, пише NewDay.

Ми хочемо, щоб позиція і політика, яку Національний банк реалізовує в цьому непростому з точки зору суспільного сприйняття питанні, була максимально зрозумілою і сприймалась тими, хто сьогодні відчуває певну тривогу щодо цього рішення,

розповів голова НБУ.

Він зазначив, що команда НБУ зараз перебуває на другій ітерації обговорення з волонтерським середовищем. А ліміти по сумі й кількості таких операцій плануються в обсязі 100 тисяч гривень і 30 операцій на місяць відповідно.

Збираємо їхні позиції, аналізуємо і будемо виходити, я сподіваюся наступного тижня, на чергову зустріч і відкрите обговорення з ними. Але ми стійкі у своєму намірі знайти рішення цієї непростої, але небезпечної проблеми,

додав Пишний.

В НБУ підкреслили, що необхідність у такому обмеженні виникла внаслідок значного зростання кількості шахрайських операцій з використанням банківських карток.

Нещодавно стало відомо, чи загрожує Україні дефолт вже цього року.

Вийти з мобільної версії