Контроль рівня цукру в крові – важлива частина профілактики та пом’якшення наслідків діабету 2 типу.
Про це повідомляє «NewDay» з посиланням на Еxpress.
Хоча основну роль у цьому процесі відіграє інсулін, харчування також має значний вплив на коливання глюкози. Вчені виявили, що певні продукти та напої можуть допомогти регулювати рівень цукру в крові та запобігти його різким стрибкам.
Коли людина вживаємо вуглеводи, вони розщеплюються до глюкози і потрапляють у кровотік. У результаті відбувається підвищення рівня цукру в крові, на що організм реагує виробленням інсуліну. Однак деякі продукти можуть уповільнити цей процес і пом’якшити вплив вуглеводів.
Дослідження, опубліковане в Express, показало, що вживання томатного соку перед прийомом вуглеводів сприяє зниженню рівня цукру в крові після їжі.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що вчені назвали продукти, що подвоюють ризик утворення каменів у жовчному міхурі.
Немає коментарів. Будьте першим, хто прокоментує