Українські плавчині виступили на Олімпійських іграх-2024: яке місце посіли

Кесарь та Письменська фінішували сьомими у синхронних стрибках з 3-метрового трампліна.

27 Липня 2024
2 хв читання
398 переглядів
Вікторія Кесарь та Анна Письменська – сьомі на Олімпіаді-2024

На Олімпійських іграх-2024 у Парижі відбувся перший фінал, в якому взяли участь українські спортсмени. Вікторія Кесарь та Анна Письменська виступили у синхронних стрибках у воду з 3-метрового трампліна серед жінок і зайняли почесне сьоме місце, повідомляє NewDay.

Ми зробили все можливе, багато працювали, тренувалися, налаштовувалися… Але це спорт, тим паче у стрибках у воду ти можеш бути готовим на 100%, але щось може піти не так. Нічого страшного, це життя і воно не закінчується цим виступом. Що не вдалося? Можливо, можна було спрацювати трішки краще: чистіше робити початки стрибків і входи. Ми вже тренувалися тут два місяці тому, з басейном знайомі, але зараз він виглядає набагато яскравіше. Дякую ЗСУ за можливість тут знаходитись,

каже Анна Письменська.

Українки набрали 251,37 бала, залишивши позаду одну з восьми команд-фіналісток. Перемогу здобули китаянки Чан Яні та Чень Ївень з результатом 337,68 бала. Срібло дісталося американкам Сарі Бейкон і Кассіді Кук, які набрали 314,64 бала, а бронзу завоювали Ясмін Гарпер і Скарлетт М’ю Дженсен з Великої Британії з результатом 302,28 бала.

Попри невдалий виступ сьогодні в мене хороший бойовий настрій, адже через десять днів я маю індивідуальний старт, тож не можу дозволити собі опустити руки, треба йти далі, працювати ще більше. Буду налаштовуватися, адже тут неймовірна підтримка! Хочу зазначити, що на чемпіонаті світу такого не було. Тут стільки людей, стільки вигуків на підтримку нас — це заряджає,

ділиться Вікторія Кесарь.

Це шоста поспіль перемога Китаю у жіночих синхронних стрибках з 3-метрового трампліна на Олімпійських іграх. Таким чином, Китай вже має два золота на Іграх у Парижі, раніше здобувши перше чемпіонство у міксті стрільби з гвинтівки на дистанції 10 метрів.

Нещодавно ми розповіли, які види спорту представлятимуть українці на Олімпійських Іграх-2024.

Вийти з мобільної версії