Українські футболісти розпочали новий сезон у клубах АПЛ: результати матчів Зінченка, Забарного і Миколенка 

Спортсмени відзначилися точними передачами і активними атаками.

17 Серпня 2024
2 хв читання
258 переглядів
Як пройшли матчі Зінченка, Миколенка та Забарного в АПЛ.

Новий футбольний сезон 2024/25 офіційно розпочався в англійській Прем’єр-лізі матчами першого туру, що відбулися з 16 по 19 серпня. У стартовий день АПЛ обмежилася одним матчем, де «Манчестер Юнайтед» мінімально переграв «Фулгем». Натомість 17 серпня відбулося шість ігор елітного дивізіону, зокрема поєдинки за участю трьох українських легіонерів, повідомляє NewDay.

Олександр Зінченко, Віталій Миколенко та Ілля Забарний вийшли на поле з перших хвилин у матчах «Арсенала», «Евертона» і «Борнмута» відповідно. Миколенко повернувся до складу мерсисайдців лише на початку серпня після відновлення від травми.

«Арсенал» — «Вулвергемптон» 2:0

«Арсенал» на своєму полі переграв «Вулвергемптон» завдяки голам Кая Гаверца та Букайо Саки. Олександр Зінченко провів на полі 69 хвилин, віддав 46 точних передач і виграв чотири єдиноборства, мав 3 фоли. Українець допоміг розвинути напад на початку другого тайму, але його команда встановила фінальний рахунок лише після його заміни.

«Евертон» — «Брайтон» 0:3

Віталій Миколенко провів весь матч проти «Брайтона», але його команда зазнала розгромної поразки. Перший гол від «Брайтона» прийшов з лівого флангу, де Миколенко не зміг завадити Янкубі Мінте. Після другого гола знову ж таки з флангу, «Евертон» залишився в меншості, що ще більше ускладнило їхнє становище. Загалом на цьому матчі Миколенко мав 23 точні передачі, 2 перехоплення, 2 зароблені фоли.

«Ноттінгем Форест» — «Борнмут» 1:1

Ілля Забарний дебютував у складі «Борнмута» в матчі проти «Ноттінгем Форест», який завершився нічийним результатом. Забарний відіграв весь матч, активно підтримуючи оборону своєї команди й долучившись до атаки. Один з голів був опосередковано з його участю, а «Борнмут» врятував нічийний результат завдяки голу Антуана Семеніо на 87-й хвилині. Загалом на цьому матчі Забарний мав 46 точних передач, 3 перехоплення.

Наступні матчі за участю українських легіонерів заплановані на неділю, 18 серпня: «Челсі» Михайла Мудрика протистоятиме чинним чемпіонам «Манчестер Сіті», а «Брентфорд» з Єгором Ярмолюком гратиме проти «Крістал Пелас». До наступної міжнародної паузи в АПЛ відбудуться ще три тури. На початку вересня українці вирушать до національної збірної на матчі Ліги націй з Албанією та Чехією.

Нагадаємо, що зараз також тривають матчі української Прем’єр-ліги. Нещодавно ми ділились розкладом усіх поєдинків 3-го туру чемпіонату з футболу.

Вийти з мобільної версії