Близько тисячі студентів відрахували з КПІ

Водночас лише 40% абітурієнтів змогли подолати 160 порогових балів під час вступу в аспірантуру.

19 Липня 2024
1 хв читання
508 переглядів
КПІ відраховує студентів: 966 з 1800 не склали сесію.

Національний університет “Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського” оголосив про відрахування 966 студентів, пише New Day. Про це повідомили на офіційній сторінці закладу в Facebook. Загалом сесію не склали близько 1800 студентів, з яких 592 направлено на повторне прослуховування програм.

Підсумки семестрового контролю виявилися невтішними для багатьох студентів КПІ. Із 1800 студентів, які не змогли скласти сесію, 1500 належать до бакалаврату, а 300 – до магістратури. Більшість із них або направлено на повторне прослуховування курсів, або відраховано, інші взяли академічну відпустку.

На офіційній сторінці КПІ також повідомили про низький рівень знань серед вступників до магістратури. Під час складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування більшість з них показали невисокі результати. Лише 40% вступників набрали більше 160 балів, що є мінімальним порогом для вступу до аспірантури.

Із 1800 студентів, які не склали сесію:

  • 966 студентів було відраховано.
  • 592 направлено на повторне прослуховування програм.
  • решта студентів взяли академічну відпустку.

Ці дані свідчать про серйозні проблеми в навчальному процесі та рівні підготовки студентів. Відрахування майже тисячі студентів підкреслює важливість підвищення якості освіти та посилення контролю за успішністю студентів.

У відповідь на ситуацію адміністрація КПІ заявила про необхідність підвищення вимог до навчального процесу. Вони планують впровадити нові методи контролю знань та підвищити якість освітніх програм. Також університет буде працювати над покращенням умов для студентів, щоб забезпечити їхню успішну адаптацію до навчання та підвищити рівень знань.

Перегляньте також, що буде з громадянами, які вже оновили дані в ТЦК.

Вийти з мобільної версії