Коли українці отримають виплати за програмою Національного кешбеку

Відтепер за покупки українських товарів повертають 10% вартості.

16 Вересня 2024
1 хв читання
131 переглядів
Запуск публічного бета-тесту Нацкешбеку. 2,9 мільйона гривень кешбеку вже нараховано українцям.

В Україні стартував експериментальний проєкт «Національний кешбек», який забезпечить компенсації за покупки українських товарів. Як повідомив віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, українці вже активно долучаються до програми. На сьогоднішній день до неї приєдналися 1,2 мільйона громадян, з яких понад 638 тисяч вже активували картки в застосунку Дія, пише NewDay.

Купуєте товари українських виробників — отримуєте 10% від вартості покупок, це до 3 000 грн щомісяця. На початку місяця запустили публічний бета-тест Нацкешбеку.

Бачимо, що сервіс працює стабільно. 1,2 мільйона українців долучилися до програми,

зазначив Федоров.

Програма включає вже 963 виробники і понад 171 тисячу товарів. За його словами, щодня цифри зростають, і на сьогоднішній день вже понад 2,9 мільйона гривень кешбеку було нараховано українцям. Процес використання програми простий: користувачі можуть відкрити картку онлайн через банк, вибрати картку Нацкешбек в застосунку Дія, і кешбек буде нараховуватися щомісяця за покупки від товарів, що позначені символом «Національного кешбеку».

Федоров також розповів, що реалізація сервісу є складним завданням через необхідність обміну даними між різними системами: банками, виробниками, ритейлерами, податковими органами та застосунком Дія. Для кожного учасника програми розроблено окремий алгоритм підключення. Окрему увагу приділено антифрод-системі, яка контролює витрати накопичених коштів, дозволяючи їх використання лише в певних категоріях, таких як комунальні послуги і спорт.

А виплати кешбеку розпочнуться з 20 жовтня за покупки у вересні.

Нагадаємо, в Україні тепер доступне онлайн-одруження через додаток «Дія» без відвідування РАЦСу.

Вийти з мобільної версії