Держслужбовцям і військовим заборонили використання Telegram

Кирило Буданов зазначив, що окупанти використовують Telegram для кібератак і фішингу.

20 Вересня 2024
1 хв читання
66 переглядів
Держслужбовцям і військовим заборонено використовувати Telegram

Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) ухвалив рішення заборонити використання месенджера Telegram у державних органах, військових формуваннях та на об’єктах критичної інфраструктури. Як повідомляє пресслужба Ради національної безпеки і оборони, метою цього рішення є мінімізація загроз національній безпеці, пише NewDay.

Згідно з новими вимогами, працівникам органів державної влади, військовослужбовцям і співробітникам сектору безпеки та оборони забороняється встановлювати й використовувати Telegram на службових пристроях. Виняток становитимуть лише ті особи, для яких цей месенджер є частиною службових обов’язків.

З метою мінімізації загроз було прийнято рішення щодо заборони встановлення та використання Telegram на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки і оборони, а також підприємств — операторів критичної інфраструктури,

зазначено у повідомленні.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов зазначив, що російські спецслужби мають доступ до особистого листування користувачів Telegram, включно з видаленими повідомленнями і персональними даними. 

Я завжди виступав і виступаю за свободу слова, але питання Telegram — це питання не свободи слова, це питання національної безпеки,

додав Буданов.

Представники Служби безпеки України та Генерального штабу Збройних сил України вказали на те, що противник активно використовує Telegram для кібератак, розповсюдження фішингу й шкідливого програмного забезпечення, а також для коригування ракетних ударів.

Нагадаємо, що в Україні запустили «єДозвіл» для підприємців.

Вийти з мобільної версії