Що відомо про відключення світла у жовтні

З початком опалювального сезону можливий дефіцит електрики.

30 Вересня 2024
1 хв читання
164 переглядів
Жовтень та листопад можуть бути зі світлом, якщо не буде обстрілів.

В Україні ситуація зі світлом у жовтні та листопаді має залишатися стабільною, за умови, що не відбудеться нових потужних обстрілів. Однак, з початком опалювального сезону, споживання електроенергії зросте, що може призвести до дефіциту, пише NewDay.

Про це заявив директор енергетичних програм «Центру Разумкова» Володимир Омельченко. За його словами, жовтень має пройти без значних перебоїв, якщо енергетична інфраструктура не зазнає серйозних ушкоджень. Проте він попередив, що з наближенням опалювального сезону, коли зросте споживання електрики, можливі обмеження.

На запитання, як довго можуть тривати відключення, Омельченко зазначив, що наразі це важко спрогнозувати, адже ситуація залежить від багатьох факторів.

Вважаю, що в жовтні буде все нормально, якщо не буде системних і потужних обстрілів по енергетичній системі. І значна частина листопада також буде стабільною,

прокоментував Омельченко.

Громадянам рекомендовано бути готовими до можливих обмежень і планувати споживання електроенергії відповідно до пікових годин.

Нагадаємо, що НКРЕКП підніме ціни на електроенергію з листопада.

Вийти з мобільної версії