Вже цього року можна буде робити вакцини від грипу прямо в аптеках

Анонсовано нове рішення від МОЗ.

19 Жовтня 2024
1 хв читання
105 переглядів
В Україні дозволять вакцинуватися проти грипу в аптеках

У Міністерстві охорони здоров’я України анонсували нововведення, яке дозволить українцям вакцинуватися від грипу безпосередньо в аптеках. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, зазначивши, що реалізація цього рішення очікується вже цього року, пише NewDay.

Я сподіваюся, що цього року від грипу можна буде вакцинуватися в аптеці, там, де ви купили вакцину, а не йти для цього до медзакладу. На апаратній нараді, коли чергова бюрократична штука не дозволяла запустити реформу, я сказав, що не вакцинуватимуся, доки ви не зробите регуляції, які дозволяють вакцинуватися від грипу в аптечному закладі,

прокоментував Ляшко.

Міністр також підкреслив, що він сам вакцинується, щойно буде забезпечено регуляцію, яка дозволить проведення вакцинації в аптеках.

Нагадаємо, що раніше доктор фармацевтичних наук Костянтин Косяченко зазначав, що лікарі можуть рекомендувати вакцини на основі аналізів, і що всі вакцини, завезені в Україну, пройшли контроль якості. Він наголосив, що перед вакцинацією варто проконсультуватися з лікарем, якщо виникають сумніви.

Нагадаємо, нещодавно було встановлено обмеження швидкості на всіх дорогах України з 1 листопада.

Вийти з мобільної версії