Масляна — це не лише час проводів зими, а й нагода насолодитися традиційними стравами, пише NewDay. Головною з них, безсумнівно, є млинці, які символізують сонце та тепло. Цьогоріч Масляна триватиме з понеділка, 24 лютого, до неділі, 2 березня 2025 року. Пропонуємо вам добірку найсмачніших рецептів млинців, які чудово доповнять святковий стіл.
Млинці на дріжджах
Інгредієнти:
- 400 г пшеничного борошна
- 2-3 склянки молока
- 2 яйця
- 2 ст. л. вершкового масла
- 20 г дріжджів
- 1 ч. л. цукру
- дрібка солі
Приготування:
- Трішки підігрійте молоко та розведіть у ньому дріжджі, додайте цукор, сіль, яйця та вершкове масло. Добре перемішайте.
- Додайте борошно і знову ретельно перемішайте, щоб уникнути грудочок. Тісто має бути рідким та однорідним.
- Залиште тісто підходити на 30-40 хвилин.
- Після цього додайте залишок молока, трохи підігрійте.
- Випікайте тонкі млинці на сковороді протягом 1,5 години, поки вони не набудуть золотистого кольору.
Млинці на кефірі
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 2 ст. л. цукру
- 1,5 ч. л. солі
- 2 яйця
- 350-400 мл кефіру
Приготування:
- Перемішайте борошно з цукром і сіллю. Введіть збиті яйця, поступово додавайте кефір і перемішуйте, поки не зникнуть грудочки.
- Якщо тісто вийшло густим, розведіть його ще кефіром або теплою кип’яченою водою до рідкої консистенції.
- Випікайте млинці на сильному вогні до появи золотистої скоринки.
Тонкі млинці
Інгредієнти:
- 600 г пшеничного борошна
- 5 курячих яєць
- 1 л молока
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 50 мл рафінованої соняшникової олії
Приготування:
- Збийте яйця в глибокій мисці. Влийте половину молока та добре перемішайте.
- Додайте цукор і сіль, стежте, щоб кристали повністю розчинилися.
- Поступово додавайте борошно, постійно перемішуючи, щоб не утворювалися грудочки.
- Долийте решту молока та перемішайте до консистенції рідкої сметани.
- Додайте олію та ще раз перемішайте. Випікайте млинці з обох боків до легкої золотистості.
Поради для ідеальних млинців:
- Температура інгредієнтів: використовуйте продукти кімнатної температури для кращого змішування.
- Сковорода: вибирайте товстодонні сковороди або спеціальні млинцеві.
- Жарка: перший млинець часто йде на пробу, тому не турбуйтеся, якщо він не вдасться ідеальним.
- Змащування: для смаження можна використовувати шматочок сала або олію, щоб млинці не прилипали.
Нагадуємо, раніше ми писали про те, чому регулярне споживання йогурту може бути корисним для кишечника
Немає коментарів. Будьте першим, хто прокоментує