Хто на думку Трампа винен у вторгненні Путіна до України

Він звинуватив Байдена у провалі дипломатії.

13 Серпня 2024
1 хв читання
227 переглядів
Трамп стверджує, що його стосунки з Путіним могли б запобігти війні в Україні

Колишній президент США Дональд Трамп висловив звинувачення на адресу теперішнього глави держави Джо Байдена, стверджуючи, що саме його політика сприяла вторгненню Росії в Україну. Цю заяву Трамп зробив під час розмови з мільярдером Ілоном Маском, трансляцію якої було проведено у соцмережі X, повідомляє NewDay.

Трамп зазначив, що якби він залишався президентом, Володимир Путін не наважився б на повномасштабне вторгнення до України. За словами Трампа, його дружні стосунки з російським лідером могли б запобігти конфлікту. Він також додав, що неодноразово обговорював з Путіним питання України, застерігав його від вторгнення та намагався запобігти цьому.

Трамп підкреслив, що після його відходу з посади, Росія почала активно нарощувати військову присутність на кордоні з Україною. 

Я дуже добре ладнав із Путіним, і він поважав мене. Знаєте, Байден щось зробив із Росією. Не було жодних шансів, що він коли-небудь вторгнеться. А коли я пішов, вони почали формувати великі армії на своєму кордоні з Україною. Правильно?

розповідає Трамп.

Колишній президент також припустив, що Путін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин могли сприймати Байдена і кандидатку від демократів Камалу Гарріс як слабких керівників, що призвело до більш агресивної поведінки з їхнього боку. Зазначимо, що Гарріс і Трамп мають однакові шанси на перемогу в президентських виборах.

Дональд продовжує підкреслювати важливість своїх особистих стосунків з міжнародними лідерами, що, на його думку, мали б допомогти у вирішенні глобальних конфліктів.

Нагадаємо, що Путін шокований успіхом ЗСУ в Курській області.

Вийти з мобільної версії