КНДР звинувачує США і Південну Корею у підготовці військової агресії

Таку заяву Міністерство закордонних справ КНДР зробило у зв'язку з початком чергових спільних...

20 Серпня 2024
1 хв читання
206 переглядів
КНДР звинувачує США і Південну Корею у підготовці військової агресії

Подібні навчання проводяться на території Південної Кореї щорічно, пише New Day. Примітно, що повідомлення КНДР про “провокаційні військові навчання з метою підготовки агресії” пролунало не після їх початку, а за кілька годин до старту, передає The Independent.

У заяві північнокорейців також зазначено, що подальший розвиток ядерної програми КНДР “абсолютно виправданий” і додається, що “вкрай важливо постійно підтримувати баланс сил для запобігання війни шляхом накопичення найбільшого стримувального потенціалу”.

Навчання триватимуть 11 днів, до 29 серпня, і включатимуть як комп’ютерні симуляції військових ігор, так і понад 40 видів польових відпрацювань, зокрема маневри з бойовими стрільбами. Союзники заявили, що програма цього року спрямована на підвищення готовності до різних загроз з боку Північної Кореї, включаючи ракетні атаки, глушіння GPS та кібератаки. Підготовка охопить цивільну оборону та евакуацію, а також сценарії ядерної атаки (!) з боку КНДР. Тренування враховуватимуть уроки, “винесені з нещодавніх збройних конфліктів у світі”.

У навчаннях Ulchi Freedom Shield візьмуть участь приблизно 19 000 південнокорейських військовослужбовців. Чисельність американських військових не розголошується.

Раніше ми писали наскільки реальне об’єднання Південної Кореї з КНДР.

Вийти з мобільної версії