Через повені в Європі загинула вже 21 людина

Шторм «Борис» залишає руйнівний слід у низці країн.

18 Вересня 2024
1 хв читання
85 переглядів
Країни Центральної Європи накрили потужні повені

Станом на 18 вересня кількість загиблих внаслідок сильних злив і повеней у Центральній та Східній Європі зросла до 21 особи. Як повідомляє Euronews, масштабні повені, спричинені штормом, торкнулися Польщі, Чехії, Австрії й Румунії, пише NewDay.

Найбільше постраждали регіони вздовж чесько-польського кордону, де багато мешканців було евакуйовано. У Чехії ситуація з повенями поступово стабілізується, однак загроза все ще зберігається.

Словаччина, Угорщина та Хорватія знаходяться в стані підвищеної готовності до можливих повеней, в той час, як Італія також перебуває у зоні ризику. У Німеччині, зокрема на сході країни, рівень води підвищується, проте ситуація залишається відносно спокійною. Влада Угорщини висловила побоювання, що річка Дунай може вийти з берегів у столиці країни.

Щонайменше 21 людина загинула внаслідок сильної повені, спричиненої штормом у Польщі, Чехії, Австрії і Румунії,

зазначено у повідомленні.

Циклон «Борис» став причиною повеней у кількох європейських країнах. Ще два дні тому повідомлялося про 17 загиблих. В Австрії внаслідок повеней було зруйновано дві греблі й затоплено в’язницю. Україна, реагуючи на цю катастрофу, запропонувала допомогу шести державам у подоланні наслідків масштабних повеней.

Нещодавно Норвегія зафіксувала підвищений рівень радіації на кордоні з РФ.

Вийти з мобільної версії