Ізраїль розпочав наземну операцію на території Лівану

Ізраїльська армія увійшла на територію Лівану під прикриттям авіації і артилерії.

30 Вересня 2024
1 хв читання
166 переглядів
ЦАХАЛ оголосив закритою військовою зоною територію навколо трьох населених пунктів.

30 вересня 2023 року ізраїльська армія оголосила про початок наземної операції на території Лівану, що викликало значне занепокоєння в регіоні. За інформацією міжнародних ЗМІ, таких як CNN, The Wall Street JournalReuters, ізраїльська бронетехніка перетнула кордон і зараз веде бойові дії на ліванському прикордонні, пише NewDay.

Згідно з повідомленнями, ізраїльський спецназ і розвідувальні підрозділи вже здійснили перетин кордону, використовуючи прикриття авіації та артилерії. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосила район навколо трьох населених пунктів на кордоні з Ліваном закритою військовою зоною і проводить артпідготовку.

Ліванська армія, за свідченням джерел, відступає з кількох позицій на південному кордоні, перемістивши свої підрозділи на п’ять кілометрів у глиб країни. Також повідомляється про евакуацію спостережних постів до казарм у прикордонних селах.

У відповідь на дії Ізраїлю, угрупування «Хезболла» заявило про готовність вступити у збройне протистояння, що може призвести до подальшої ескалації конфлікту в регіоні. ЦАХАЛ планує створити 20-кілометрову «зону безпеки» вздовж південного кордону Лівану.

Нещодавно Ердоган заявив Ізраїль діє як терористична організація.

Вийти з мобільної версії