Білорусь готується до масштабних військових навчань за участю армії РФ

Підготовка до навчань Захід-2025 містить новітню техніку і військову інтеграцію.

17 Жовтня 2024
1 хв читання
60 переглядів
У Білорусі готуються до найбільших в історії навчань Захід-2025 за участю російських військ.

У Білорусі активно триває підготовка до найбільших військових навчань в історії країни — Захід-2025, які проходитимуть за участю російських військ. Про це повідомив Telegram-канал «Білоруський Гаюн» у четвер, 17 жовтня, пише NewDay.

Згідно з інформацією каналу, на початку вересня до Мінська з робочим візитом прибула делегація російських військовослужбовців, яка займалася підготовкою до навчань. Під час візиту проводилося візуальне вивчення місць розміщення військ на період проведення навчань.

Неофіційно повідомляється, що навчання Захід-2025 стануть одними з найбільших за всю історію «регіонального угруповання військ». Планується залучення новітньої техніки та озброєнь Росії, включаючи системи протиповітряної оборони, танки й засоби радіоелектронної боротьби.

Особливу увагу в ході навчань буде приділено відпрацюванню взаємодії між збройними силами Білорусі та Росії в умовах можливих конфліктів, зокрема, з високотехнологічними загрозами, такими як безпілотники і кібератаки. У рамках навчань також планується інтеграція нових військових підрозділів з армії РФ.

Нещодавно Дунда заявив, що ЗСУ мають зайти в Білорусь.

Вийти з мобільної версії