США нададуть Україні $20 млрд з прибутків від заморожених російських активів

Україна отримає кредит від G7 загальною сумою $50 млрд.

23 Жовтня 2024
1 хв читання
52 переглядів
США ухвалили рішення надати Україні $20 млрд за рахунок заморожених активів РФ

Сполучені Штати Америки ухвалили рішення виділити Україні $20 млрд у межах кредиту G7 загальною сумою $50 млрд. Ці кошти надаватимуться коштом прибутків від заморожених активів Російської Федерації, пише NewDay.

Про це повідомили президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За словами Зеленського, рішення США є частиною загального плану «Групи семи» щодо надання фінансової допомоги Україні для забезпечення її захисту.

Америка ухвалила рішення надати $20 млрд. Це кошти, які забезпечені замороженими російськими активами, частина рішення G7 про $50 млрд для України, для нашого захисту. І важливо реалізувати це вже в цьому році,

прокоментував президент.

Денис Шмигаль уточнив, що ці кошти підуть на покриття найважливіших фінансових потреб України у 2025 році, заклавши основу для економічної й фінансової стійкості держави.

Президент США Джо Байден також прокоментував це рішення, наголосивши, що позика допоможе Україні зараз, без додаткового тиску на платників податків. Він підкреслив, що світ об’єднався на підтримку України, і Росія не переможе.

У рамках пакета G7 Сполучені Штати оголошують сьогодні, що ми надамо Україні 20 мільярдів доларів позики, які будуть повернені коштом відсотків, отриманих від знерухомлених російських суверенних активів. Тобто Україна може отримати необхідну допомогу зараз, не обтяжуючи платників податків. Ці позики підтримають народ України, який захищає та відбудовує свою країну. І наші зусилля дають зрозуміти: тирани відповідатимуть за завдані ними збитки,

зазначив Байден.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно підтримала надання Україні позики до €35 млрд у межах кредиту G7.

Нагадаємо, що США готові запросити Україну до НАТО.

Вийти з мобільної версії