«Ашан» йде з Росії на третій рік війни в Україні

Причиною виходу з ринку стали суворі санкції ЄС, які ускладнили бізнес-умови.

24 Жовтня 2024
1 хв читання
61 переглядів
Французька мережа гіпермаркетів «Ашан» вирішила покинути російський ринок після трьох років війни в Україні.

Французька мережа гіпермаркетів «Ашан» прийняла рішення залишити російський ринок після майже трьох років з початку російського вторгнення в Україну. Причиною цього стало ускладнення бізнес-умов через 18 пакетів санкцій, запроваджених Європейським Союзом. Як повідомляє французьке видання Le Figaro, компанія вже знайшла двох потенційних покупців для російської «дочки», пише NewDay.

Хоча «Ашан» раніше завзято відмовлявся залишати Росію, зараз функціонування компанії там стало практично неможливим. Представники компанії неодноразово наголошували, що не фінансують російську армію та дотримуються всіх введених санкцій, на відміну від місцевих ритейлерів.

На відміну від інших європейських дистриб’юторів, які менш обережні, «Ашан» дотримується санкцій, введених проти Росії, з точністю до букви. Компанія не інвестує жодної копійки. Це ставить її у вкрай невигідне становище порівняно з місцевими ритейлерами, які належать російським олігархам і які не можуть нічого зробити зі своїми грошима, окрім як вкласти їх у свою компанію,

заявила компанія.

Нагадаємо, що у квітні 2022 року «Ашан» оголосив про ізоляцію свого російського офісу, призупинивши постачання та інвестиції в країну. Офіційного підтвердження про остаточний вихід з Росії поки що не надійшло.

Нещодавно Туреччина таємно заборонила експорт військових товарів до Росії після погроз США.

Вийти з мобільної версії