Військовий квиток перевірятимуть на кордоні у всіх чоловіків

Нові правила перетину країни запрацюють вже 17 липня.

5 Липня 2024
1 хв читання
582 переглядів
Нові вимоги на кордоні: чоловікам від 18 до 60 років необхідні військові документи

З 17 липня 2024 року всі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні мати при собі військово-обліковий документ під час перетину кордону. Про це повідомляє NewDay з посиланням на коментар речника Держприкордонслужби Андрія Демченко.

Він зазначив, що 16 липня закінчується встановлений Законом України № 3633-IX двомісячний термін, протягом якого громадяни мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. 

Враховуючи це, починаючи з 00.00 17 липня прикордонники при перетинанні державного кордону України на виїзд перевірятимуть в усіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років військово-облікові документи,

прокоментував Демченко.

За відсутності військово-облікового документа прикордонники відмовлятимуть у виїзді з України.

Також наголошено, що категорії осіб, яким відповідно до Правил перетину кордону дозволено виїзд з України, наразі не змінилися. Чоловіки віком від 18 до 60 років, які мають відстрочку від призову або виключені з військового обліку за станом здоров’я, можуть перетинати кордон за наявності відповідної інформації у військово-облікових документах або довідки за формою, визначеною в додатку 6 до Порядку.

Зазначимо, що QR-код у мобільному додатку «Резерв+» є чинним військово-обліковим документом для пред’явлення на кордоні під час виїзду з України. Нещодавно свої особисті дані у «Резерв+» оновило понад 2 мільйони осіб.

Вийти з мобільної версії