Чи впливає оновлення в Резерв+ на швидке отримання повістки

Щодня близько 100 тисяч українців оновлюють свої персональні дані через застосунок.

13 Липня 2024
1 хв читання
456 переглядів
Міноборони запевняє, що оновлення даних у Резерв+ не прискорює отримання повісток.

Приблизно 90-100 тисяч громадян щодня оновлюють свої дані онлайн через мобільний застосунок «Резерв+». Загалом, через цей сервіс оновили свої персональні дані вже 2,7 мільйона українців. Ніхто з цих громадян досі не отримав повідомлення з повісткою, інформує NewDay.

Про це заявляє заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко. Вона запевняє, що поки ніхто з тих, хто оновився у додатку, не отримав «прискорену повістку».

Факт оновлення даних ніяк не прискорив отримання громадянином повістки. З 2,7 млн громадян ніхто не отримав пуш з повісткою. Навіть якщо ваш документ з якихось причин не сформувався, ви все одно вже виконали основну вимогу — оновити дані,

каже Черногоренко.

За словами заступниці міністра, кожного дня близько 90-100 тисяч громадян оновлюють дані онлайн. Вона також підкреслила зручність оновлення даних через мобільний застосунок, який дозволяє уникнути довгих черг і необхідності прокидатися рано вранці. Катерина Черногоренко закликала українців не чекати останніх днів, коли навантаження на систему буде найбільшим.

Нагадаємо, що 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Документ зобов’язав військовозобов’язаних українців оновити свої дані протягом 60 днів.

Нещодавно стало відомо, що повістки тепер будуть надсилатися поштою.

Вийти з мобільної версії