Зеленський і Трамп поговорили по телефону: що обговорювали та про що домовились

Кандидат у президенти США висловлює свою підтримку Україні.

20 Липня 2024
1 хв читання
342 переглядів
Сергій Никифоров, прессекретар президента України, під час телемарафону коментує деталі розмови Зеленського і Трампа.

Президент України Володимир Зеленський та кандидат у президенти США Дональд Трамп провели телефонну розмову, яку обидві сторони назвали успішною і конструктивною, повідомляє NewDay.

Прессекретар президента України Сергій Никифоров під час ефіру телемарафону поділився деталями розмови, відзначивши, що вона пройшла в дусі взаємоповаги. За словами Никифорова, деякі аспекти розмови залишаються конфіденційними, проте головні тези можна озвучити.

Основні моменти розмови

  1. Заклик до розсудливості. Зеленський наголосив Трампу не вірити представникам країн, які намагаються виправдати дії російського президента Володимира Путіна. Президент України розповів про недавні трагічні події, зокрема, про вчорашній удар по Миколаєву й удар 8 липня по дитячій лікарні «Охматдит».

Ніяких виправдань тут немає, він звичайний убивця президент так і сказав у телефонній розмові,

розповідає прессекретар.
  1. Взаєморозуміння. Трамп висловив підтримку Україні та зазначив, що фейкова інформація про те, що його можливе президентство буде вигідним для Росії, не має підстав. Він закликав не вірити цим чуткам.
  2. Плани на зустріч. Обидві сторони погодилися на проведення зустрічі в майбутньому.

Обговорювали певні проміжки часу, коли ця зустріч має відбутися, але про це говорити дуже-дуже рано. Команди будуть працювати, узгоджувати графіки, деталі, коли це буде можливо,

додав Никифоров.

Перспективи майбутнього співробітництва

Трамп під час розмови пообіцяв, що в разі його перемоги на виборах, він зробить усе можливе для припинення війни в Україні. 

Таким чином, розмова між Зеленським і Трампом показала наміри обох сторін зміцнювати співпрацю та продовжувати роботу над закінченням війни на території України.

Нещодавно Україна уклала нову оборонну угоду з Британією.

Вийти з мобільної версії