Затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон: деталі справи

Донька Ірини Фаріон вимагає довічного ув'язнення для вбивці.

26 Липня 2024
2 хв читання
321 переглядів

25 липня стало відомо про затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон, колишньої народної депутатки і відомої мовознавиці. Інформацію підтвердив президент України Володимир Зеленський, посилаючись на міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка. Затримання відбулося у Дніпрі після тривалої пошукової операції, яка тривала 139 годин, пише сайт New Day.

Хід розслідування і затримання

Після вбивства, що сталося 19 липня, правоохоронці активно проводили пошуки підозрюваного. Зокрема, були обстежені приблизно 100 гектарів лісу. Завдяки зусиллям слідчих вдалося встановити місце перебування й затримати підозрюваного. Ним виявився 18-річний В’ячеслав Зінченко, який раніше грав у дніпровській футбольній команді при місцевій дитячо-юнацькій спортивній школі.

Згідно з попередньою версією слідства, В’ячеслав Зінченко міг бути лише виконавцем злочину.

Інцидент біля будинку Ірини Фаріон

Нагадаємо, що інцидент стався біля будинку Ірини Фаріон у Львові. Невідомий відкрив вогонь по 60-річній жінці, внаслідок чого вона отримала серйозні поранення. Попри проведену операцію, лікарям не вдалося врятувати її життя, і Фаріон померла пізно ввечері. Згідно з попередньою версією слідства, В’ячеслав Зінченко міг бути лише виконавцем злочину, і наразі слідчі намагаються встановити можливих організаторів та мотиви злочину.

Підготовка до злочину

За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, Зінченко орендував щонайменше три квартири у Львові перед вчиненням злочину. Це дозволило йому ретельно спланувати свої дії, не привертаючи зайвої уваги з боку місцевих жителів. Такий рівень підготовки свідчить про серйозність намірів і, можливо, участь у злочині інших осіб.

Реакція сім’ї та суспільства

Донька Ірини Фаріон вже заявила, що буде вимагати довічного ув’язнення для винних у вбивстві її матері. Це викликало широкий резонанс у суспільстві, особливо з огляду на відомість і популярність Ірини Фаріон. Її діяльність як мовознавиці і політичної діячки привертала увагу багатьох людей, і трагедія її смерті стала шоком для багатьох українців.

Подальший хід розслідування

Наразі у Львові розпочалося судове засідання у справі про вбивство Ірини Фаріон. Слідство продовжує працювати над встановленням усіх обставин цього злочину. Очікується, що судовий процес буде ретельним і триватиме певний час, враховуючи складність справи і необхідність детального розгляду всіх доказів. Це дає надію на те, що винні будуть притягнуті до відповідальності, а суспільство отримає відповіді на питання, що залишилися без відповідей після цієї трагедії.

В минулих матеріалах ми висвітлювали прощання з Іриною Фаріон у Львові: деталі трагічного дня.

Вийти з мобільної версії