Подоляк заявив, що Україна готова до переговорів з РФ і назвав умови для цього

Він підкреслив, що переговори повинні базуватися на міжнародному праві, а не на заморожуванні конфлікту.

31 Липня 2024
1 хв читання
375 переглядів
Подоляк заявив про готовність України до переговорів з Росією лише на умовах міжнародного права.

Україна готова до мирних переговорів з Росією, але виключно на умовах міжнародного права. Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в новому інтерв’ю, повідомляє NewDay.

Україна не є країною агресором, Україна не починала цю війну. І, безумовно, для того, щоб правильно себе позиціювати, Україна говорить про те, що ми готові до переговорного процесу. Російська пропаганда витрачає багато коштів на те, щоб створити враження, на кшталт «війна йде, але ми готові до переговорів, Україна не готова до переговорів». Ні, Україна готова до переговорів — це головний пункт,

заявив політик.

Він наголосив, що важливо, на яких підставах будуть йти переговори. За словами радника керівника ОП, вести переговори треба на умовах, які спираються на міжнародне право як концепцію. І головне з цієї концепції — це територіальна цілісність і суб’єктність, суверенітет держави.

Подоляк зауважив, що РФ пропонує заморозити конфлікт, аби зібратися із силами і знову напасти на Україну.

І Україна говорить, що потрібно, щоб більш об’єктивно працювали наступні інструменти примусу Російської Федерації. Це постачання зброї в Україні. Її має бути набагато більше, зокрема треба скасувати будь-які обмеження — неформальні, формальні на нанесення ударів по інфраструктурі війни, яка знаходиться на будь-якій відстані вглиб РФ… РФ не може головувати, наприклад, у Радбезі ООН, не може використовувати ті чи інші майданчики,

додав він.

Інші фактори, які можуть примусити РФ до переговорів, на думку Подоляка, включають економічні санкції та дипломатичну ізоляцію. Політик підкреслив, що тільки в разі дотримання міжнародних стандартів і принципів Україна буде готова розглядати можливість переговорів з Росією.

Нещодавно стало відомо, що РФ може вивести частину бійців «Вагнера» з України.

Вийти з мобільної версії