Туреччина ратифікувала угоду про вільну торгівлю з Україною: що це означає

Свириденко називає угоду кроком до створення єдиного економічного простору в Чорноморському регіоні.

2 Серпня 2024
1 хв читання
315 переглядів
Туреччина ратифікувала угоду про вільну торгівлю з Україною, що сприятиме зростанню двосторонньої торгівлі до 10 млрд доларів США.

Туреччина офіційно ратифікувала угоду про вільну торгівлю з Україною, підписану ще у лютому 2022 року. Сьогодні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган схвалив угоду та її додатки. Про це пише NewDay з посиланням на видання Hürriyet Daily News.

Міністр торгівлі Туреччини Омер Болат заявив, що обсяг двосторонньої торгівлі між країнами у 2023 році становив 7,3 млрд доларів США. Очікується, що впровадження зони вільної торгівлі збільшить цей обсяг до 10 млрд доларів у короткий термін. Туреччина і Україна планують посилити співпрацю та збільшити взаємні інвестиції на основі спільних інтересів.

Турецькі компанії братимуть активну участь у реалізації турецько-української робочої групи з відновлення України, яку ми спільно підписали у Стамбулі в січні цього року,

коментує турецький міністр.

Віцепрем’єрка України Юлія Свириденко також прокоментувала ратифікацію угоди в Мережі. 

Ми завершили наш візит до Туреччини чудовою новиною: Туреччина ратифікувала угоду про вільну торгівлю з Україною, підписану ще на початку 2022 року. Ми прагнемо створити взаємовигідний сценарій торгівлі. Наше бачення полягає у створенні єдиної економічної зони, що охоплює всі прибережні країни Чорного моря, крім Росії, створюючи рівні умови для всіх. Ми обговорили посилення економічної співпраці й торгівлі,

заявляє Свириденко.

Вона зазначила, що завершення ратифікації угоди є важливим кроком до створення єдиного економічного простору в Чорноморському регіоні, за винятком Росії.

Нещодавно Україною було укладено оборонну угоду з Британією.

Вийти з мобільної версії