ЗСУ потопили підводний човен «Ростов-на-Дону» та знищили пускові установки С-400 в Криму

Генштаб ЗСУ підтвердив знищення 4 ЗРК «Тріумф» та ворожого човна.

3 Серпня 2024
1 хв читання
359 переглядів
Внаслідок ракетного удару ЗСУ російський підводний човен «Ростов-на-Дону» затонув.

Сили оборони України завдали ударів по підводному човну й зенітному ракетному комплексу С-400 РФ в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляє NewDay з посиланням на заяву Генштабу ЗСУ.

2 серпня підрозділи ракетних військ, у взаємодії з підрозділами Військово-Морських Сил Збройних Сил України, завдали значних ушкоджень 4 пусковим установкам ЗРК «Тріумф».

Крім того, в результаті успішної атаки в порту Севастополя українські воїни вразили підводний човен Чорноморського флоту РФ «Ростов-на-Дону». Корабель затонув на місці.

Підводний човен Б-237 «Ростов-на-Дону» (за класифікацією НАТО — клас Kilo) є одним з чотирьох підводних човнів класу «Kilo», здатних застосовувати ракети «Калібр». «Ростов-на-Дону» був введений в експлуатацію 26 грудня 2014 року. 13 вересня 2023 року внаслідок української ракетної атаки судно зазнало суттєвих ушкоджень. Після цього проводився його ремонт та випробування в акваторії Севастопольської гавані. Вартість підводного човна оцінюється у 300 мільйонів доларів.

У Генштабі ЗСУ наголосили, що знищення «Ростов-на-Дону» черговий раз доводить, що для російського флоту немає безпечного місця в українських територіальних водах Чорного моря.

Нагадаємо, нещодавно Україна вперше застосовувала американські винищувачі F-16.

Вийти з мобільної версії