Штурм Вовчанська: російські війська виводять нові сили для атаки

Нові спроби окупантів покращити свою логістику.

12 Серпня 2024
2 хв читання
232 переглядів

У Вовчанську, що в Харківській області, розгорнулися інтенсивні бойові дії. Російські загарбники завели штурмові групи до міста з метою атакувати позиції Збройних Сил України та покращити свою логістику і систему зв’язку, пише NewDay. Про це повідомляє оперативно-тактичне угруповання «Харків».

Згідно з оперативним зведенням, на Харківському напрямку окупанти продовжують активні атаки на українські позиції. Вовчанськ став епіцентром цих атак, де ворог намагається організувати постачання для своїх військ і вдосконалити комунікацію. Штурмові групи, що складаються з військовослужбовців 4-ї Далекої Резервної Штурмової Бригади (4-ї ДРШбр), активно беруть участь у цих операціях.

Окрім того, в районі північно-західніше населеного пункту Тихе ворог зосереджує зусилля на повітряній розвідці й покращенні своїх інженерно-фортифікаційних позицій.

На Харківському напрямку окупанти продовжують атакувати наші позиції. У Вовчанську ворог завів штурмові групи зі складу 4-ї дршбр, намагається провести логістичне забезпечення о/с та покращити систему зв’язку. В районі пн-зх. н.п. Тихе противник зосереджує зусилля на веденні повітряної розвідки, а також здійснює інженерно-фортифікаційне вдосконалення позицій. Сили оборони контролюють ситуацію і дають відсіч агресору,

коментують ОТУ «Харків».
Запеклі бої у Вовчанську та нові спроби росіян покращити свою логістику.
Запеклі бої у Вовчанську та нові спроби росіян покращити свою логістику. Фото: https://t.me/otukharkiv

За даними зони відповідальності оперативно-тактичного угруповання, протягом минулої доби відбулося п’ять бойових зіткнень. На цей час тривають три активні бої: два — у районі Вовчанська та один — поблизу Тихого.

Втрати російських військ за 11 серпня склали 93 особи, включаючи безповоротні й санітарні втрати. Також зафіксовано знищення і пошкодження 46 одиниць військової техніки противника, серед яких 11 артилерійських систем, 12 автомобілів, 3 одиниці спеціальної техніки та 20 безпілотних літальних апаратів (БпЛА). Бойові дії тривають, і ситуація на фронті залишається напруженою.

Нещодавно РФ вдарила «Іскандером» по центру Харкова.

Вийти з мобільної версії