Внаслідок обстрілу Львова пошкоджено історичні будівлі

Нічна атака залишила серйозні пошкодження на історичних будівлях на вулицях Коновальця і Кокорудза.

4 Вересня 2024
1 хв читання
172 переглядів
Обласний Центр спортивної медицини і реабілітації постраждав після атаки на Львів

У ніч з 3 на 4 вересня Львів зазнав удару з боку російських агресорів, внаслідок чого серйозно постраждали кілька історичних пам’яток архітектури. Як повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, були пошкоджені щонайменше сім пам’яток місцевого значення, розташованих в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО, пише NewDay.

Однією з найбільш постраждалих є історична будівля обласного Центру спортивної медицини і реабілітації на вулиці Коновальця. Тут вибито понад 70 вікон, знищені рами, а в шести кабінетах впала стеля. Окрім того, відірвані батареї, пошкоджені комп’ютери й медична апаратура. 

Унаслідок нічної атаки по Львову на вулиці Коновальця постраждав наш обласний Центр спортивної медицини і реабілітації. Пошкоджена його історична будівля. Вибиті понад 70 вікон. Від ударної хвилі повиносило рами. У шести кабінетах впала стеля. Відірвані батареї. Понищені компʼютери та медична апаратура. Велике щастя, що живі й нетравмовані охоронець і працівники Центру,

прокоментував Козицький.

Центр розташований у віллі Юзефи Франц, збудованій у 1893 році. Це важлива архітектурна пам’ятка, яка є частиною культурної спадщини Львова.

Крім того, були пошкоджені ще кілька будівель на вулицях Коновальця і Кокорудза. Всі ці об’єкти включені до державного реєстру нерухомих пам’яток України. Комісія з представників органів охорони культурної спадщини міста та області розпочне обстеження пошкоджених будівель, як тільки екстрені служби нададуть доступ до них.

Нагадаємо, що внаслідок атаки загинули 7 людей, ще 38 осіб отримали травми. Постраждали також будинки й автомобілі по всьому місту. Вчора від масштабного обстрілу постраждала Полтава.

Вийти з мобільної версії