Верховна Рада розпочала розгляд законопроєкту про підвищення податків

Ярослав Железняк повідомив, що у документі міститься більше тисячі правок.

9 Жовтня 2024
1 хв читання
140 переглядів
ерховна Рада розглядає законопроєкт №11416д

У середу, 9 жовтня, Верховна Рада України розпочала розгляд у другому читанні законопроєкту №11416-д, що передбачає підвищення податків «заднім числом», пише NewDay.

Про це повідомив народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк. За його словами, законопроєкт містить понад 1300 правок.

Рада розпочала розгляд #11416-д щодо історичного збільшення податків. Традиційно, зараз 1300+ правок до ночі і завтра зранку хочуть голосувати в цілому,

зазначив Железняк у своєму Телеграм.

Нагадаємо, раніше Железняк висловлював припущення, що законопроєкт може бути підтриманий у жовтні. Якщо його ухвалять, президент Володимир Зеленський підпише документ не раніше 20 жовтня. Зміни торкнуться працівників державних установ та бюджетників соціальної сфери.

Головне юридичне управління Верховної Ради також здійснило термінову експертизу законопроєкту №11416-д, в результаті якої виявлено, що окремі його положення не відповідають Конституції й законодавству України. Зокрема, запровадження авансових внесків без врахування попередніх переплат порушує принципи рівності платників податків, а пропозиція про встановлення розмірів авансових внесків у євро нівелює значення гривні.

Юристи також розкритикували ретроспективне підвищення військового збору, що може суперечити статті 58 Конституції, та зміни до розрахунку мінімального податкового зобов’язання для аграріїв. Ярослав Железняк закликав підприємців активно критикувати цей законопроєкт, щоб запобігти його ухваленню.

Нещодавно стало відомо, що чоловікам хочуть дозволити оновити дані для ТЦК «зі знижкою 50%».

Вийти з мобільної версії