В Україні запроваджують повістки з QR-кодом. Що про них відомо

Тестування цієї розробки вже тривають.

2 Жовтня 2024
1 хв читання
101 переглядів
В Україні запровадять новий формат повісток з QR-кодом.

В Україні найближчим часом можуть з’явитися нові повістки, які міститимуть QR-код. Про це повідомила заступниця голови Міністерства оборони Катерина Черногоренко в коментарі для DOU. За її словами, наразі відбувається тестування функціональності нового формату документів, пише NewDay.

Повістки з QR-кодом будуть містити важливу інформацію: дату і номер повістки, дані територіального центру комплектування (ТЦК), а також ім’я особи, яка підписала документ. Окрім цього, через QR-код можна буде отримати відомості про призначення повістки — чи то уточнення даних, направлення на військово-лікарську комісію (ВЛК), чи бойову повістку.

Крім того, голова «Укрпошти» Ігор Смілянський раніше зазначав, що повістки відправлятимуться військовозобов’язаним поштою у вигляді звичайного рекомендованого листа, який одержувач отримує під підпис.

Народний депутат та секретар оборонного комітету Верховної Ради Роман Костенко в ефірі NV підкреслив, що мобілізація в Україні наразі «пішла на спад». Він також зазначив, що для покращення ситуації можуть бути вжиті заходи, які включають підвищення мотивації призовників і зниження призовного віку.

Нещодавно чоловіки почали масово отримувати електронні листи від ТЦК. Ми пояснили, чому їх не можна відкривати.

Вийти з мобільної версії