Чоловіків з 16 до 25 років автоматично вноситимуть до реєстру «Оберіг» під час оформлення паспорта

Реєстрація проходитиме на основі даних з державних реєстрів.

14 Жовтня 2024
1 хв читання
113 переглядів
Чоловіків від 16 до 25 років, що оформлюватимуть паспорт, автоматично внесуть до реєстру Оберіг.

Чоловіків віком від 16 до 25 років автоматично вноситимуть до реєстру «Оберіг» під час оформлення паспорта. Таку інформацію повідомив Донецький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), пише NewDay.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №932, молоді люди можуть стати на військовий облік без проходження медкомісії, навіть якщо перебувають за кордоном. Це «спростить процес обліку для призовників і військовозобов’язаних».

Згідно з новими змінами, дані про чоловіків віком від 16 до 60 років автоматично оновлюватимуться на основі інформації з державних реєстрів, зокрема Державної міграційної служби, Міністерства юстиції та Державної прикордонної служби. Це дозволить уникнути випадків, коли повістки надсилаються померлим особам або тим, хто перебуває під вартою.

Додатково, молодь до 25 років зможе стати на облік без відвідування територіальних центрів. Також важливість електронних військових документів для чоловіків віком від 18 до 60 років, які проживають за кордоном, перевірятиметься через співпрацю з Державною міграційною службою.

Нещодавно стало відомо, що чоловікам хочуть дозволити оновити дані для ТЦК «зі знижкою 50%».

Вийти з мобільної версії