Київський шахрай за день ошукав двох пенсіонерів на 340 тис. грн. За якою схемою він діяв

31-річний уродженець Одеси затриманий поліцією.

24 Жовтня 2024
1 хв читання
73 переглядів
Пенсіонери стали жертвами популярної схеми ваш родич у біді.

У Києві поліція затримала 31-річного уродженця Одеси, який за один день ошукав двох пенсіонерів на загальну суму 340 тисяч гривень. Зловмисник діяв за популярною схемою «ваш родич у біді», пише NewDay.

Як повідомили правоохоронці, до 90-річної жінки зателефонувала нібито сусідка, повідомивши про свою госпіталізацію і термінову потребу у фінансах. Потім на телефоні з’явився чоловік, який представився лікарем і повідомив, що пацієнтці терміново потрібно хірургічне втручання, що коштує значну суму. Схвильована пенсіонерка зібрала 40 тисяч гривень і передала їх незнайомцю, який прийшов до неї додому.

Того ж дня шахрай скористався аналогічною схемою, ошукавши 77-річного чоловіка. Він отримав дзвінок від нібито «дружини», яка повідомила про аварію з летальними наслідками і потребу у 300 тисячах гривень для врегулювання ситуації. Чоловік віддав усю суму фігуранту.

Оперативники поліції, спільно з колегами з Дніпропетровської та Одеської областей, затримали шахрая у Дніпрі. Під час обшуку у нього вилучили частину грошей потерпілих.

Слідство, за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури, повідомило затриманому про підозру за ч. 3 ст. 190 — шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Поліція продовжує встановлювати інших учасників цієї шахрайської схеми.

Нагадаємо, що нардепку від «Слуги народу» підозрюють у незаконному збагаченні на 20 млн грн.

Вийти з мобільної версії