Іран відправив балістичні ракети до Росії

Європа і США готують санкції у відповідь на постачання іранських ракет до РФ.

6 Вересня 2024
1 хв читання
183 переглядів
Іран постачає балістичні ракети Росії на тлі посилення ударів по Україні

Іран відправив до Росії балістичні ракети малої дальності, повідомляє Wall Street Journal з посиланням на анонімних європейських та американських чиновників. За їхньою інформацією, офіційні особи США нещодавно поділилися цією інформацією з союзниками, пише NewDay.

Цей крок став відомий на тлі зростання інтенсивності російських повітряних та ракетних ударів по Україні, що викликало занепокоєння у Європі й США. Відповідно до заяв європейських чиновників, Європейський Союз і Америка розглядають можливість введення нових санкцій проти Ірану у відповідь на цей крок.

Раніше військовий аналітик Sky News Шонн Белл заявив, що постачання балістичних ракет від Ірану до Росії було «неминучим». Він зазначив, що російські солдати перебували в Ірані на навчаннях протягом останніх кількох тижнів.

Ми розуміємо, що російські солдати перебували в Ірані, де проходили навчання протягом останніх кількох тижнів, і хоча повідомлення про це неймовірно делікатні, я отримав інформацію, що це неминуче. Тож це питання днів,

повідомив аналітик.

Белл також підкреслив, що контракт між Володимиром Путіним і Іраном був укладений у грудні минулого року, і постачання ракет очікується «незабаром». Відзначається, що постачання буде складатися з двох типів балістичних ракет малої дальності, що дозволить Росії використовувати більшу кількість власних ракет «Іскандер» для атак на віддалені цілі.

Нагадаємо, що Канада надасть Україні десятки тисяч ракетних двигунів і боєголовок.

Вийти з мобільної версії