Смертельна Марбурзька лихоманка дісталась Німеччини

Поліція закрила платформу на вокзалі через ймовірну загрозу поширення небезпечного вірусу.

3 Жовтня 2024
1 хв читання
87 переглядів
Підозра на інфікування вірусом Марбурга. Поліція Німеччини вжила заходів на вокзалі Гамбурга

Поліція та служби порятунку заблокували кілька виходів на центральному вокзалі Гамбурга, Німеччина через підозри на інфікування двох пасажирів смертельним вірусом Марбурга. Один із пасажирів прибув з Франкфурта, куди прилетів рейсом із Руанди, де спостерігається спалах вірусу, пише NewDay.

За інформацією ЗМІ, у чоловіка піднялася температура, і він повідомив, що контактував з хворим на лихоманку Марбурга в Руанді. Разом із ним подорожувала його дівчина, у якої також розвинулися симптоми, схожі на грип. Обидвох пасажирів було доставлено до спеціалізованої клініки.

Спеціальні служби негайно відреагували, закривши платформу 4 на станції й проводячи огляд. Чоловік, який, за даними ЗМІ, є студентом-медиком, на момент перевірки вже не мав підвищеної температури. 

Нагадаємо, що у Східній Африці наразі триває спалах вірусу Марбурга, який вже забрав життя восьми людей. Вірус передається через контакт з рідинами організму, незахищений секс, а також від фруктових кажанів. Він викликає серйозні симптоми, включаючи лихоманку, головний біль, блювоту та діарею.

ВООЗ попереджає, що вірус Марбурга вбиває в середньому половину інфікованих ним людей. Перші випадки інфекції були зафіксовані у 1967 році в Німеччині й Сербії.

Нещодавно Європа зіткнулася з вторгненням африканських супермурах.

Вийти з мобільної версії