Від нового штаму коронавірусу в Україні померла перша людина

Захворюваність на COVID-19 FLiRT зросла.

7 Серпня 2024
1 хв читання
302 переглядів
Новий штам COVID-19 FLiRT підтверджено у померлої пацієнтки в Івано-Франківській області

Нещодавно в Україні були виявлені три випадки нового штаму COVID-19 FLiRT. Сьогодні в Івано-Франківській області зафіксовано перший летальний випадок, викликаний новим штамом коронавірусу FLiRT. 80-річна жінка з однієї з громад Івано-Франківського району померла від ускладнень, спричинених саме цим субваріантом, пише NewDay.

Генеральний директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслан Савчук повідомив, що лабораторні аналізи підтвердили наявність субваріанту FLiRT, який є частиною штаму Omicron, у організмі померлої.

Лабораторно ми підтвердили, що в її організмі був субваріант FLiRT класичного штаму Omicron. Жінка мала також супутні захворювання — цукровий діабет, ішемічну хворобу серця. Основним діагнозом була коронавірусна хвороба, оскільки вона мала всі симптоми й це було клінічно й лабораторно підтверджено. Медики надавали всю можливу допомогу, але COVID-19 забрав її життя… У понеділок, 5 серпня, ми мали 20 нових підтверджених випадків COVID-19, а сьогодні за день — діагностовані в лабораторії 63 випадки. Якщо порівняти між червнем і липнем, то ми маємо збільшення кількості хворих на 11%,

коментує Савчук.

За інформацією джерел, жінка була госпіталізована з високою температурою і важким станом. Після первинного лікування її стан стабілізувався, але згодом погіршився, що призвело до летального результату через 20 днів після госпіталізації. Він також зазначив, що за останній час в області спостерігається збільшення кількості випадків COVID-19. 

Нагадаємо, що влада також повідомляє про небезпеку продуктів з ринків.

Вийти з мобільної версії