Відключення світла можуть повернутись вже за кілька днів

Київ та інші регіони України готуються до спеки та можливих відключень електроенергії.

17 Серпня 2024
1 хв читання
273 переглядів
Володимир Омельченко попереджає про можливі відключення електроенергії через спеку

Наступного тижня Україну знову можуть охопити планові відключення електроенергії через повернення спеки. За словами директора енергетичних програм центру Разумкова Володимира Омельченка, енергетична система країни знаходиться в критичному стані через недостатність резервів і потужностей, повідомляє NewDay.

В ефірі Київ 24 Омельченко зазначив, що підвищення температури, яке призведе до збільшення споживання електроенергії, може серйозно вплинути на стабільність енергосистеми. 

Є ризики, що починаючи з понеділка і, можливо, до четверга (у п’ятницю прогнозується нижча температура), у цей період, протягом цих чотирьох-п’яти днів, виникнуть серйозні ризики повернення до графіків планових відключень. Але це не означає, що вони стовідсотково повернуться. Проте ймовірність цього досить висока,

підкреслив Омельченко.

Синоптикиня Наталка Діденко також підтвердила, що в найближчі дні Україна зіткнеться із серйозним потеплінням. 17 серпня температура в більшості областей досягне +29…33°C, а на сході буде трохи прохолодніше — +27…29°C. У неділю і понеділок очікується підвищення температури до +30…35°C. Київ у суботу буде насолоджуватися температурою до +30…32°C, а в неділю — до +32…35°C. Місцями можливі локальні грози і дощі.

Діденко також попередила, що високі температури можуть призвести до необхідності вимкнення електроенергії для запобігання перевантаженню системи.

Нагадаємо, що в Україні легалізували медичний канабіс.

Вийти з мобільної версії