В Україні ліквідовано міжнародне наркоугруповання: вилучено метадон на 600 млн грн

Найбільша партія метадону в Європі, що могла вбити 4 млн людей.

30 Серпня 2024
1 хв читання
374 переглядів
в Україні ліквідували міжнародне наркоугруповання під час масштабної операції.

У рамках масштабної спецоперації українські та польські правоохоронці ліквідували потужне міжнародне наркоугруповання, в результаті чого було вилучено наркотиків на суму понад 600 млн грн, повідомляє NewDay.

Операція стала однією з найбільших у Європі за останні роки. Серед вилучених наркотичних засобів – 195 кг метадону в кристалічній формі, що відповідно до медичних оцінок, становить 4 мільйони смертельних доз. Окрім того, були вилучені 153 кг синтетичного наркотика Альфа-PVP, понад 430 літрів реакційних сумішей і 2 тонни прекурсорів, необхідних для виробництва метадону та інших синтетичних наркотиків.

Вилучена партія метадону стала найбільшою в Європі. На базі виявлених наркотиків правоохоронці з’ясували, що наркоугруповання організовувало виробництво не тільки метадону, але і синтетичних катинонів, таких як мефедрон і Альфа-PVP. Наркотики збувалися через приватні логістичні компанії в Європейському Союзі й Україні, використовуючи методи «з рук в руки» та «мастерклади».

Під час операції проведено обшуки на 38 об’єктах в Україні й Польщі, де було виявлено лабораторії для виробництва наркотиків. Затримано сім членів картелю, серед яких є організатор. Всі вони перебувають під арештом за рішенням суду.

Українські правоохоронці оголосили підозру п’ятьом особам у незаконному виробництві та збуті наркотичних засобів і психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України). Винним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що керівника Антимонопольного комітету підозрюють у незаконному збагаченні на понад 56 млн грн.

Вийти з мобільної версії