США надали Україні 7,9 млрд доларів оборонної допомоги

Допомога включає нові системи ППО, безпілотники та ракети великої дальності.

26 Вересня 2024
1 хв читання
90 переглядів
Зеленський підкреслив важливість двопартійної підтримки в США для перемоги України.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Сполучені Штати надали Україні пакет оборонної допомоги на суму 7,9 млрд доларів. У своєму повідомленні в Telegram він висловив щиру подяку президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також обом партіям — республіканцям і демократам, за цю значну підтримку та запровадження санкцій проти Росії, пише NewDay.

Зеленський підкреслив, що нова допомога є критично важливою для забезпечення безпеки України й ефективного захисту на фронті. Він запевнив, що кошти будуть використані «в найбільш ефективний і прозорий спосіб» для досягнення спільної мети — перемоги над агресією.

Серед обладнання, що входить до пакета, — додаткова батарея системи ППО Patriot, інші засоби протиповітряної оборони, безпілотники, ракети великої дальності та боєприпаси класу «повітря — земля». Окрім цього, виділено кошти для зміцнення оборонно-промислового сектору України, що посилить її спроможності в умовах тривалої війни.

Особливу увагу приділено підготовці українських військових. США продовжують навчання українських пілотів для виконання польотів на винищувачах F-16. Також було запроваджено нові санкції, які ще більше обмежують фінансові можливості Росії.

Україна і Сполучені Штати залишаються близькими союзниками, відданими захисту свободи, людського життя та спільної безпеки в Європі і за її межами,

додав президент України.

Зеленський акцентував на важливості двопартійної підтримки у США та зазначив, що Україна завжди цінувала потужну допомогу в боротьбі з російською агресією.

Нещодавно Байден зробив гучну заяву щодо України на своєму останньому виступі в ООН, як президента.

Вийти з мобільної версії